reede, 1. juuni 2012

Rabarberimahl

Rabarberikookidest hakkab enamvähem juba küllalt saama ja sügavkülm on ka rabarberit täis varutud. Sellisel juhul võiks katsetada rabarberist mahla tegemist.
Rabarberimahl sai superhea, kann tühjenes üllatavalt kiiresti. Mahl sai minu jaoks veidi kange, kuid veega pooleks segades täpselt ideaalne morsiks. Kui aga lisada mahlale mullivett, mõned sidruniviilud või piparmündilehed ja jääkuubikud, oli tulemuseks mõnus karastav limonaad.


Rabarberimahl

2,5 liitrit

2 kg rabarberit
1,5 l vett
1 sidrun
0,5 kg suhkrut

Pane tükeldatud rabarberid suurde potti, vala peale vesi ja keeda madalal kuumusel umbes 30 minutit või kuni rabarberid on pehmed. Nõruta rabarberimass ja vala mahl tagasi potti. Lisa sidrunimahl ja suhkur ning kuumuta kuni suhkur on sulanud. Koori peale tekkinud vaht.

8 kommentaari:

Juc ütles ...

Lihtsalt võrratult ilus! Täielik Eesti suvi! :)

Liisi ütles ...

Aitäh Juc! Kuigi täna, kui väljas vaid 14 kraadi sooja ja marutuul, võime suvest ainult unistada :(

Koopatibi ütles ...

Suu jookseb vett. Pean kindalsti rabarberimahla tegemise ette võtma, poisil kohe sünnipäev ja lapsed armastavad ju limonaadi :D

Liisi ütles ...

Just-just Kaare! ;)

moonika aasna ütles ...

Näeb hea välja! Ma proovin täna teha, vast tuleb ka superhea:)

Liisi ütles ...

Monsa - kuidas mahl õnnestus?

Meelike Maks ütles ...

Mina tegin kodustele talgulistele ja peale selle, et väga hästi maitses, kustutas ka janu väga efektiivselt. Ja pidi ka kõhule hästi mõjuma :) Aitäh, Liisi!

Liisi ütles ...

Tore kuulda, Meelike! Hapukas mahl on tõesti kuumal suvepäeval parim janukustutaja.