kolmapäev, 11. juuni 2014

Rabarberi-šokolaadikook

Nädalavahetusel tabas mind ootamatult suur šokolaadikoogi isu - mõeldud-tehtud. Vastavalt hooajale peab praegu koogis ka kindlasti rabarberit leiduma. Esiti tundus võõras rabarberi-šokolaadi kombinatsioon, aga tasus proovimist ja tasub mainida, et maitses hästi. Hästi pehme, tummine, veidi isegi brownie moodi kook. Sama mõnus ka paar päeva hiljem,


Rabarberi-šokolaadikook

200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
4 muna
2 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
300 g rabarberit

Sulata paksupõhjalises potis või. Lisa tükeldatud šokolaad ja sega kuni tükid on sulanud. Vahusta munad suhkruga, sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa juurde šokolaadi-võisegu ja sega ühtlaseks. Viimaks sega hulka tükeldatud rabarber. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 26-cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.

5 kommentaari:

olgainkitchen.com ütles ...

Tundub väga isuäratav! Avastasin ise ka, et tume šokolaad ja rabarber on ülihea kombinatsioon, kui panin rabarbrit šokolaadi-kreembrülee sisse.. :)

olgainkitchen.com ütles ...

Tundub väga isuäratav! Avastasin ise ka, et tume šokolaad ja rabarber on ülihea kombinatsioon, kui panin rabarbrit šokolaadi-kreembrülee sisse.. :)

Liisi ütles ...

Rabarberi-Šokolaadi-kreembrülee...mmm . Kas retsepti jagad?

Olga Kaju ütles ...

Põhimõtteliselt nii - http://olgainkitchen.com/2014/03/08/sokolaadi-creme-brulee-ploomiullatusega/ ainult, et rabarbriga. Mõtlengi nüüd, et veel jõuab seda kooki küpsetada.. :)

Anonüümne ütles ...

Super, tumeda shokolaadi asemel panin piima shokolaadi ja rabarberi tükkidele panin enne koogi sisse valamist suhkrut peale, et mahl pisut välja läheks. Aga tõesti väga hea kook on!!! Kiidan