neljapäev, 11. jaanuar 2018

Lihtne rassolnik ilma lihata

Rassolniku valmistamisel on igal kokal oma retsept ja internetis leidub mitmeid erinevaid verioone, küll lihaga ja lihata, küll tomatipastaga või seentega.

Mina keetsin lihtsa rassolniku, ilma lihata ja selge leemega. Kui muidu kulub kruupide keetmisele üsna kaua aega, siis võib need juba hommikul vette likku panna, et need pehmeneksid ja sellevõrra keetmisaega lühendada.



LIHTNE RASSOLNIK

1 dl odrakruupe
2 sibulat
3 porgandit
1 l veise- või köögiviljapuljongit
1 loorberileht
4 musta terapipart
2 kartulit
2 hapukurki
serveerimiseks maitserohelist

Loputa kruubid jooksva vee all ja pane paariks tunniks likku.
Haki sibul ja tükelda porgandid. Kuumuta potis õli, lisa sibul, porgand ja kruubid ning hauta õlis mõni minut. Lisa puljong, maitseained. Keeda 30 minutit. Lisa kartul ja keeda veel 20 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Lisa tükeldatud hapukurk ja vajadusel maitsesta soolaga. Serveerisel puista peale maitserohelist.

Kommentaare ei ole: